Huomenna tapahtuu sitten vihdoinkin tämän masuasukin häätö yksiöstään avarammille tantereille. Elikkä aamulla synnärille käynnistykseen. Lääkäri lupasi maanantaina, että ilman vauvaa en sitten enää kotia palaa. Aion pitää tästä sopimuksesta kiinni.

Odotellessa olen neulonut ittekehrätyistä villoista tilkkuja, joista tulee aikanaan torkkupeitto. On sitten hauska seurata tilkkujen ulkonäöstä kehräystaitojen karttumista.

Tässä ensimmäiset pingotettuna. Tuon vasemmanpuoleisen kaikkein vasemmanpuolisin reuna, jossa on vähän tummempaa vihreää on eri kehräyserää, koska lanka pääsi loppumaan ennenkuin tilkku oli määrämittainen (CURLING!!!). Tein uudesta langasta niin ohutta kuin uskalsin ja siitähän tuli jo ihan tosi hyvää.Langan paksuus olisi jo vaatinut ohuemmat puikot, nyt tuo tilkun kohta on vähän harvaa.

41433.jpg

Ja yksityiskohta. Oikeanpuoleinen on merinovillasta, jossa toinen säie vihreää ja toinen valkoista. Toisessa tilkussa otin molempia säikeitä varten suunnilleen aina samankokoiset kouralliset vihreää ja valkoista villaa josta sitten kehräämisen jälkeen sain aikaan ittetehdyn moniraitalangan.

41434.jpg

Valmiiksi on tullut myös kaksi imetyspaitaa, toinen samasta trikoosta kuin kantoliina ja toinen alunperin vaippakankaaksi aiotusta bambujoustofroteesta, joka oli kuitenkin niin ihanan pehmeää, että itsekkäästi tein siitä itselleni paidan. Jämäpaloista riittää sentään potkua muutamaan lisäimuun. Toisen tein SK 4/03 kaavalla määrämittaisena (CURLING!!!!) ja toista sitten muokkasin niin, että siinä on pitkät hihat, pidempi helma ja imetysluukku Boob-paidan tyyliin, eikä silleen kahtena aukkona tissien kohdalla. toimii bambusta tehtynä itseasiassa paremmin kuin aukot, koska kangas on hieman läpikuultavaa ja aukon kohdat olisi näyttäneet tosi omituisilta varsinkin jos rinnat tulee niistä aukoista vähänkään esiin....

Eli tässä tämä bambupaita. Toi läppäsysteemi tulee kivasti esiin kun kuvaa vastavalossa:

41438.jpg 41439.jpg

Ja tässä trikoinen tissiaukkopaita. Mustaa vaatetta on kamala kuvata, varsinkin illalla kun tarttee salamaa:

41440.jpg 41441.jpg