Väliaikakatsaus villan värjäys-kehräys-ittetehty, alusta saakka-projektin tiimoilta. Alusta saakka -määre ei tosin ihan toteudu, koska en ole itse kerinyt lammasta, josta villa on peräisin ja yksi väreistä ei ole ittevärjättyäkään, mutta kuitenkin melkein kaikki muu on omista käsistä lähtöisin.

Värjäsin siis koolaideilla villanyttyjä, oranssilla ja punaisella. Tässä kuvassa tuo vihreä on se valmiiksi jo värillinen ja itseasiassa myös tuo vihreänoranssi. Tämä kyseinen villa on jäänteitä patjaprojektista, missä tilasimme valkoisen ohella sekavillaa, eli satunnaista väriä, koska se oli huomattavasti halvempaa. Ja sieltähän saapui ihanaa vihreän ja valkean sekoitusta, jossa oli mukana punaisiakin hitusia. Olin ihan rakastunut. Eli myös tuo vihervänoranssi on pohjimmiltraan tätä sekavillaa, johon olen sitten lisännyt oranssia koolaid-väriä. Lisäksi värjäsin luonnonharmaata punaisella ja valkoista oranssilla ja punaisella.

88138.jpg

Kastelin aluksi villat ja upottelin niitä sitten satunnaisesti väriliemiin ja sitten työnsin ne hetkeksi mikroon. Toimin täysin ilman mitään johdonmukaisuutta Blogivauvan päiväunien loppuminuuteilla, ja se näkyi sekä värjäystuloksessa että keittiöön ilmaantuneiden värisotkujen määrässä. Tässä vielä  lähempää tuo oranssin ja vihreän sekoitus. Aika syksyinen, mutta tuleva neulekin on syksylle ajateltu.

88135.jpg

Jäljellä on puolet värjäyksistä ja kelalla jo kehrättynä toinen puoli. Koetin tehdä niin ohutta kuin pystyn, jotta tuleva neule olisi sekin vähän haasteellisempi. Aion tehdä hatun/myssyn/pipon. Itselleni. Ilman ohjetta, itse suunnitellen. Laskin huvikseni langan mittaa kun purin sitä pois värttinältä. Käsivaralla arvioituja metrejä kelalle on kertynyt noin 120. Kunhan siis vielä kehrään toisen satsin ja kertaan langan aion vielä punnita langan, niin voi suunnilleen verrata sitä sitten johonkin valmislankaan... (Nyt tuli sellainen vähän itserakas olo ja pyörittelen silmiäni, verrata valmislankaan, hahhahhaa)

88133.jpg

Näin kelalla tuo lanka näyttää tosi tiukalta ja kireältä, mutta sen pitääkin olla ettei yksinkertainen kierre purkaannu. Kertauksen jälkeen lanka lasketaan vapaalle ja sen todellinen luonne tulee esiin. Olen tosi tyytyväinen, toivottavasti loppuun asti!

Tulevissa suunnitelmissa on myös blogin ulkoasun raikastaminen, joten älkää hämmentykö jos (ja kun)tulee haamupäivityksiä. Itse en käytä blogilistaa, koska en ole jaksanut lisätä jo kaikkia seuraamiani blogeja siellä suosikikseni. (Se veisi liikaa kallisarvoista nettiaikaa, joka on vaavin takia kortilla) Lisäilen aina omat kiinnostavat blogini selaimen favoriitteihin ja klikkailen niitä läpi uusien postausten varalta. Ulkoasu-uudistuksessa laitan minua kiinnostavat blogit myös teidän lukijoiden nähtäville.